Ομορφια

[Ομορφιά][bleft]

Παιδι

[Παιδί][grids]

«Πώς θα πείσω τα παιδιά να τρώνε λαχανικά;»

Σας προτείνουμε 7 συμβουλές για να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε – και να απολαμβάνουν – τα λαχανικά!

Έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα «κόλπα» για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας για τα λαχανικά. Αν παλεύετε να βάλετε τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών σας, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές!

1. Μη το κάνετε θέμα

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν συχνά οι γονείς όταν προσπαθούν να ταΐσουν λαχανικά στα παιδιά τους είναι να χειρίζονται το γεγονός σαν ειδική περίσταση. Το να πείτε στο παιδί σας ότι δεν μπορεί να φύγει από το τραπέζι πριν φάει όλο το μπρόκολό του είναι μεγάλο λάθος. Μπορεί να κάνει το παιδί σας να το αποφεύγει ακόμα περισσότερο. Το σημαντικότερο είναι να ενθαρρύνετε τα παιδιά να δοκιμάζουν!

2. Βάλτε από την αρχή τα λαχανικά στη διατροφή τους

Μόλις το μωρό σας μπορεί να καταναλώσει λαχανικά που δεν είναι σε παιδικές τροφές, βάλτε τα στο πιάτο του! Αν ένα παιδί μάθει να του αρέσουν τα λαχανικά από μικρή ηλικία, είναι λιγότερο πιθανό να τα κοιτάζει απορημένο όταν μεγαλώσει. Το κόλπο είναι να ενσωματώσετε τα λαχανικά που του αρέσουν στην κανονική διατροφή του.

3. Δεν πειράζει να τα βάλετε «κρυφά» στο γεύμα τους

Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα smoothies προσθέστε και λίγο σγουρό λάχανο! Το σπανάκι είναι άλλο ένα λαχανικό που μπορείτε πολύ εύκολα να βάλετε στα smoothies.

Συμβουλή: Αν στην οικογένειά σας φτιάχνετε χυμούς, βάλτε λίγα καρότα στον αποχυμωτή μαζί με μήλα.

4. Σχεδιάστε από πριν τα γεύματα τους

Μέρος της δουλειάς σας ως γονιός είναι να είστε προετοιμασμένοι να σερβίρετε μια ποικιλία γευμάτων στα παιδιά σας. Μην περιορίζεστε σε δύο γεύματα μόνο και μόνο γιατί αρέσουν στα παιδιά σας. Το να μάθουν να δοκιμάζουν νέα φαγητά πέρα από λαχανικά θα τα κάνει να συμπαθήσουν και τα λαχανικά.

5. Μάθετέ τους να κάνουν «βουτιές»!

Πολλά παιδιά λένε ότι μισούν τα καρότα. Μόλις όμως τα βουτήξουν σε κάτι νόστιμο, γίνονται αγαπημένο σνακ! Δοκιμάστε ντιπ όπως το γιαούρτι με μυρωδικά, η σάλτσα ranch και το ντιπ από σπανάκι για να κάνετε πιο ενδιαφέροντα τα σκέτα λαχανικά.

6. Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα

Στα παιδιά αρέσει να ασχολούνται με την προετοιμασία του φαγητού. Αν συμβάλλουν στην προετοιμασία του γεύματος από την αρχή ως το τέλος, είναι πιο πιθανό να θέλουν να το φάνε. Και μόνο το γεγονός ότι βάζουν μόνα τους τα λαχανικά στο πιάτο τους, τα εμπνέει περισσότερο να τα φάνε.

7. Προσθέστε λαχανικά σε αγαπημένα φαγητά

Αν τα παιδιά σας τρελαίνονται για πίτσα, ενθαρρύνετέ τα να πειραματιστούν με τα υλικά! Πού ξέρετε, δείχνοντας πόσο αγαπάτε εσείς τα μανιτάρια στην πίτσα, μπορεί να τα κάνει να θελήσουν και αυτά να προσθέσουν στη δικιά τους πράσινες πιπεριές. Βγάλτε μπολ με διάφορα λαχανικά όταν φτιάχνετε μαζί πίτσα και δείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δημοσίευσε ένα σχόλιο
  • Blogger Σχόλιο χρησιμοποιείτε το Blogger
  • Facebook Σχόλιο χρήση του Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Παραξενα

[Παράξενα][bsummary]

Γυναικα

[Γυναίκα][threecolumns]

αδυνατισμα

[Αδυνάτισμα][twocolumns]

συνταγες

[Συνταγές] [bsummary]