Ομορφια

[Ομορφιά][bleft]

Παιδι

[Παιδί][grids]

Ένα φλιτζάνι τσάι

  Το τσάι εκτός από το ότι ξεδιψάει, ωφελεί τον οργανισμό, την υγεία αλλά και την ομορφιά. Και δεν είναι μόνο αυτά. Φαίνεται πως το τσάι βοηθάει στην πρόληψη ή συμμετέχειστη θεραπεία ορισμένων ασθενειών.tsai-big
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ
Προστατεύει από τον καρκίνο

Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται πως οι πολυφαινόλες τουπράσινου τσαγιού σταματούν τον πολλαπλασιασμό των μη φυσιολογικών κυττάρων και δρουν στη σύνθεση της εντερικής μας χλωρίδας. Πώς; Εμποδίζοντας την ανάπτυξη βακτηρίων τα οποία παράγουν αμμωνία, ουσία που ευνοεί τον καρκίνο του εντέρου.

Το πράσινο τσάι διατηρεί επίσης τα βακτήρια που είναι φιλικά προς το έντερο. Οι ιδιότητες αυτές εξηγούν λοιπόν γιατί η κατανάλωση τσαγιού μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνων του πεπτικού συστήματος (στόματος, στομάχου, οισοφάγου, παγκρέατος, ορθού, κόλου). Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη σχετική με τον καρκίνο του μαστού έδειξε ότι οιγυναίκες που πίνουν τσάι (όλων των ειδών) διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο υποτροπής.

Προστατεύει από ασθένειες που έρχονται με τα...χρόνια
Με την εμμηνόπαυση αυξάνεται και ο κίνδυνος ν’ αναπτυχθούν διάφορεςασθένειες. Ανάμεσά τους και τα καρδιαγγειακά. Μελέτες απέδειξαν ότι το τσάι προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν πως το τσάι έχει αντίστοιχες ιδιότητες ρευστοποίησης του αίματος μα την ασπιρίνη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι πίνουν τσάι διατηρούν σε καλή κατάσταση το καρδιαγγειακό τους σύστημα.

Το τσάι όμως φαίνεται ότι ενεργοποιεί επίσης τη νευρολογική παραγωγή δοπαμίνης, με αποτέλεσμα καλύτερη προστασία από τη νόσο του Πάρκινσον.
Όμως και οι αρθρώσεις μας μπορούν να...ευγνωμονούν το τσάι. Αυτό αποδεικνύεται από αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 31.336 γυναίκες. Τι έδειξε; Πως εκείνες που έπιναν τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα διέτρεχαν κατά 61% λιγότερο κίνδυνο –σε σχέση μ’ εκείνες που δεν έπιναν τσάι- να προσβληθούν από ρευματική πολυαρθρίτιδα.

Τέλος, όσοι θέλετε τα οστά σας να δείχνουν κατά πέντε χρόνια νεότερα, πίνετε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έτσι θ’ αυξήσετε την οστική σας μάζα κατά 5%, κάτι που θα ελαττώσει τον κίνδυνο καταγμάτων μετά τα 65 χρόνια σας.

Μαύρο ή πράσινο τσάι;
Το μαύρο τσάι είναι το πιο γνωστό. Το σκούρο χρώμα του προέρχεται απόζύμωση, η οποία πραγματοποιείται μετά την ξήρανση των φύλλων του. Έτσι γίνεται πλουσιότερο σε τανίνες από το πράσινο τσάι. Περιέχει όμως από ό, τι φαίνεται, λίγο μικρότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών από το πράσινο τσάι.

Για την παραγωγή του πράσινου τσαγιού, περνάνε απλά τα φύλλα στον ατμό μετά τη συγκομιδή. Πρόκειται για επεξεργασία που εμποδίζει την οξείδωση και τη ζύμωση και επιτρέπει τη διατήρηση μέρους της βιταμίνης C.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δημοσίευσε ένα σχόλιο
  • Blogger Σχόλιο χρησιμοποιείτε το Blogger
  • Facebook Σχόλιο χρήση του Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Παραξενα

[Παράξενα][bsummary]

Γυναικα

[Γυναίκα][threecolumns]

αδυνατισμα

[Αδυνάτισμα][twocolumns]

συνταγες

[Συνταγές] [bsummary]