Γευστικά και θεραπευτικά ροφήματα με φλούδα ανανά
Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε γευστικά ροφήματα με φλούδα ανανά τα οποία διατηρούν όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες, όπως η καταπολέμηση των παρασίτων, της κατακράτησης υγρών, της δυσκοιλιότητας και της φλεγμονής;
Μην πετάτε λοιπόν αυτό το μέρος του ανανά. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε βήμα προς βήμα όλες τις ιδιότητες του ανανά και δύο απλές συνταγές για ροφήματα με τη φλούδα του: ένα ρόφημα βρασμένο και ένα ρόφημα με ζύμωση που είναι πλούσιο σε προβιοτικά.
Υγιεινές ιδιότητες
Εφόσον τα φρούτα είναι βιολογικά, και εφόσον αυτό είναι δυνατόν, συνιστούμε να τα τρώτε με τη φλούδα τους επειδή είναι πολύ ωφέλιμη. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ανανά. Πρόκειται επίσης για ένα φρούτο που τείνει να μην έχει παρασιτοκτόνα επειδή γενικά μεγαλώνει χωρίς την ανάγκη αυτών.
Βασικές ιδιότητες
- Ο ανανάς συμβάλλει στην καταπολέμηση των παρασίτων του εντέρου.
- Συνεισφέρει στην καλή πέψη χάρη στη βρομελίνη, ένα ένζυμο που βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης. Ο ανανάς αποτελεί ιδανικό επιδόρπιο μετά την κατανάλωση κρέατος ή ψαριού. Από την άλλη πλευρά, δεν συνιστούμε το συνδυασμό του με υδατάνθρακες στο ίδιο γεύμα (αλεύρι, ζυμαρικά, πατάτα κ.λπ.).
- Βελτιώνει την εντερική λειτουργία και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες.
- Προστατεύει τη μικροβιακή χλωρίδα στο παχύ έντερο.
- Είναι ένα ισχυρό και φυσικό αντιφλεγμονώδες, ιδανικό για φλεγμονές των μυών, του λαιμού, κ.λπ..
- Βοηθάει στην επιτάχυνση της επούλωσης τραυμάτων που προέρχονται από κακώσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις.
- Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.
- Βελτιώνει την κυκλοφορία και έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
- Σας βοηθάει να χάσετε βάρος και να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα.
- Πρόκειται για ένα εξαιρετικό διουρητικό που σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τα υπερβολικά υγρά στο σώμα σας.
- Πέρα από τις ιδιότητες στη σάρκα του ανανά και η φλούδα του αποτοξινώνει αποτελεσματικά το αίμα.
Ρόφημα με βρασμένη φλούδα ανανά
Ένα από τα ευκολότερα ροφήματα με φλούδα ανανά μπορεί να παρασκευαστεί ως εξής:
- Πλύνετε καλά τον ανανά και ξεφλουδίστε τον.
- Κόψτε τη φλούδα σε πολύ μικρά κομμάτια και βράστε τα μέσα σε ένα λίτρο νερό περίπου, για ένα μέτριο ως μεγάλο ανανά.
- Σκεπάστε και βράστε σε χαμηλή φωτιά για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.
- Έπειτα, αφήστε το ρόφημα στην άκρη για άλλα πέντε λεπτά.
- Γλυκάνετε με μέλι ή στέβια.
- Μπορείτε να το πιείτε ζεστό, φρέσκο, ακόμα και κρύο.
Ρόφημα Φλούδας Ανανά με Ζύμωση
Η άλλη συνταγή, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται στην Κεντρική και στη Νότια Αμερική, δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, και μπορείτε να σερβίρετε το ρόφημα σε κάποιο γεύμα για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας. Είναι θαυμάσιο ως συνοδευτικό γευμάτων με κρέας ή ψάρι επειδή θα σας βοηθήσει να χωνέψετε πολύ καλύτερα.
Επίσης, επειδή το ρόφημα αυτό έχει υποστεί ζύμωση, περιέχει μεγάλη ποσότητα προβιοτικών, τα οποία βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την υγεία των εντέρων σας.
Οδηγίες
- Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ανανά ή δύο ανανάδες μεσαίου μεγέθους που είναι ώριμοι. Πλύνετε καλά και ξεφλουδίστε.
- Κόψτε τη φλούδα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε ένα γυάλινο ή κεραμικό δοχείο που μπορεί να κλείσει αεροστεγώς. Επίσης στο ίδιο δοχείο βάλτε δύο λίτρα νερό και 500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ή σιρόπι από ζαχαροκάλαμο.
- Κλείστε καλά το δοχείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για σαράντα οχτώ ώρες.
- Μετά από δύο μέρες, στραγγίστε ώστε να μη μείνουν υπολείμματα. Προσθέστε ακόμα ένα λίτρο νερό και αφήστε το για άλλες δώδεκα ώρες.
- Μετά από το διάστημα αυτό, προσθέστε τρία τέταρτα του λίτρου νερό και το ρόφημα είναι έτοιμο.
- Πριν το σερβίρετε, συνιστούμε να το κρυώσετε στο ψυγείο.
- Μπορείτε επίσης να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, το ρόφημα αυτό αρχικά θα αναπτύξει προβιοτικούς μικροοργανισμούς. Αν το αφήσετε περισσότερο, θα μετατραπεί σε αλκοολούχο ποτό και έπειτα σε ξίδι.
Μπορείτε να του δώσετε κάπως διαφορετική γεύση προσθέτοντας στο δοχείοφλούδα πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, ένα ξυλάκι κανέλας, ή λίγο γαρύφαλλο.
Τελευταίες συμβουλές
Είναι σημαντικό ο ανανάς να μην έχει παρασιτοκτόνα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θα τα καταναλώσετε άμεσα, και μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία σας. Ο δεύτερος είναι ότι, εφόσον ο σκοπός τους είναι να εξαλείψουν τους μικροοργανισμούς, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων μικροοργανισμών.
ετικέτες
Συνταγές
Δημοσίευσε ένα σχόλιο
Δεν υπάρχουν σχόλια :